Kapsalon

Sinds de industriële revolutie is het broeikaseffect toegenomen en is het klimaat aan het veranderen. Doordat mensen steeds meer zijn gaan consumeren zijn er inmiddels meerdere planeten nodig om in onze huidige behoefte te voorzien. Omdat ik mij bewust ben van de huidige problematiek ben ik de salon zo ecologisch mogelijk gaan inrichten.

De salon is op meerdere vlakken duurzaam denk aan de bestaande meubels en spullen, natuurlijke materialen, groene energie, vloerverwarming, isolatie, cradle to cradle platen, vloer van ecoline, kurk, lage temperatuur (vaak niet voelbaar door gebruik van föhn e.d.), verf op waterbasis, 2e hands spullen of duurzaam, waterbesparing op de kranen, afbreekbare schoonmaakmiddelen/wasmiddel, Good Roll wc papier,  veganistische koekjes, vegan koffiemelk en de biologische en of ecologische koffie en thee.

Begin 2016 heb ik veel van het interieur en overige benodigdheden van mijn moeder overgenomen. Dezelfde week dat haar (voor mij te grote) kapsalon 'Haarboetiek 2000' leeg moest vanwege de verkoop, was de verbouwing van mijn salon zover klaar dat de meubels verhuisd konden worden. Deze strakke planning is te danken aan mijn vader. Mijn vader en een aannemer hebben van de garage een mooie werkruimte gemaakt. 

Heel mooi en bijzonder is de balie van 2x 3 meter eikenhout die we ergens in een loods hebben opgedaan 'Made by Klaske'.

In de salon is er vaak een rustige sfeer. Ik werk alleen, er zijn planten, muziek zonder reclame/nieuws, edelstenen en een organite om dit te bevorderen. 
Gurbe is vaak ook gezellig in de salon, maar wel op zichzelf.